LuisterVerbond

ONLINE JE HART LUCHTEN

Met een aantal verenigde ‘beroepsluisteraars’ is een online Luisteruur beschikbaar.
In de online luistercirkel delen we ervaringen en vragen.

Bijvoorbeeld:

  • Hoe word je geraakt door de corona-uitbraak?
  • Voel je je kwetsbaar?
  • Ben je bang voor je eigen gezondheid, die van je naasten?
  • Weet je niet hoe je met vragen over leven en dood moet omgaan?
  • Welke keuzes zijn er als je besmet raakt met het virus?
  • En als je niet beter wordt, wat betekenen deze keuzes voor jouw sterven?

Regelmatig bieden we bij aanvang van een luisteruur een thema aan.

Bij het Luisterverbond ben je van harte welkom om met anderen in groepsverband je hart te luchten. Ook als je geen vragen hebt, ben je welkom. Door getuigen te zijn van de verhalen van anderen creëren we een samen-zijn.

Wil je meedoen? Hieronder vind je de data en tijdstippen.  
Als je op een van de dagen klikt, krijg je verbinding met ZOOM*, een onlineplatform waar we elkaar via beeld en geluid ontmoeten. Neem even contact  op met 0638740148 voor het wachtwoord dat je nodig hebt nadat je op de link geklikt hebt.

 

*Om ZOOM te gebruiken heb je een smartphone (mobiel), computer of Ipad nodig met Wifi, camera en microfoon. We zijn 15 minuten voor het begin van de bijeenkomsten online aanwezig om, waar nodig, te ondersteunen met het instellen van de techniek.

 

INFORMATIE OVER HET LUISTERVERBOND
De Coronacrisis houdt ons allemaal bezig. Zo ook een groep ‘beroepsluisteraars’, die hun krachten verenigde in het LuisterVerbond. Geestelijk verzorgers, stervensbegeleiders, rouw- en verliesbegeleiders en luistercoaches zorgen ervoor dat er iedere dag op vaste tijden een uur lang via het videoprogramma ZOOM een bijeenkomst plaatsvindt.

Er zijn veel hulplijnen beschikbaar, maar een plek waar men dagelijks in een kleine groep kan ventileren over wat voor een impact de kwetsbaarheid van ons bestaan op ons heeft, was er nog niet”, aldus Robin Zuidam, voorzitter van Stichting Het Bezinningshuis en één van de initiatiefnemers. Los van alle praktische ongemakken die de crisis met zich meebrengt, is het besef van de sterfelijkheid ernstig dichtbij.

Iedere ZOOM-bijeenkomst wordt professioneel geleid door een van de leden van het LuisterVerbond en is voor iedereen toegankelijk. Aan elke bijeenkomst kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

We vinden privacy en vertrouwelijkheid belangrijk. Daarom hebben we een aantal spelregels opgesteld die we delen aan het begin van elk gesprek.

Mocht er meer nodig zijn dan een gezamenlijke sessie, dan is er de mogelijkheid om één op één begeleid te worden. Bij veel animo kunnen de sessies uitgebreid worden per doelgroep en per thema. Niet alleen particulieren, maar ook zorgverleners die daartoe behoefte voelen zijn van harte welkom.

Het LuisterVerbond bestaat nu uit de volgende leden:

Patricia Koster
Robin Zuidam
Zilla van Dijk
Yarí Amaruq
Sophie Albers

Ans Dohmen
Marian Sterke
Beatrice Nattermüller
Bert Buizert
Suzette van IJssel
Carolien Riemersma
Alice Kramer
Lida van Dijk
Fokke Vreeken
Gonneke de Haan
Ceciel van Hemel
Desirée Helmond
Leonie Vogels

 

Wil je ook vrijwillig aansluiten, neem dan contact met mij op.

We maken gebruik van cookies om te zorgen voor een optimale werking van onze website. Accepteer a.u.b. de privacy verklaring bij gebruik van de website.

Ga naar de inhoud